ADO wint in de absolute slotfase play-offduel bij NAC door assist good old Janmaat

10-05-2022 20:31

ADO Den Haag heeft dinsdagavond goede zaken gedaan in de strijd om promotie naar de Eredivisie. De Hagenaren wonnen met 1-2 van NAC Breda in het Rat Verlegh Stadion.

In de eerste helft was ADO de bovenliggende partij. De goed spelende pechvogel Ricardo Kishna moest al in de dertigste minuut het veld verlaten met een blessure. Samy Bourard was zijn vervanger. Niet veel later maakte Sem Steijn de 0-1 voor de Hagenaren. De aanvaller liet bij het juichen duidelijk weten dat hij nog een appeltje te schillen had met de Bredanaars door het vertrek van vader Maurice bij NAC eerder dit seizoen.

In de tweede helft kwam NAC beter voor de dag. De Brabanders knokten zich knap terug in de wedstrijd. Lang leek ADO de overwinning over de streep te trekken, totdat Michael Maria op aangeven van Mario Bilate de gelijkmaker binnen poeierde. Daarmee leek de voor Ezechiel Banzuzi ingevallen middenvelder de eindstand op 1-1 te bepalen. Sacha Komljenovic schoot echter in de absolute slotfase de 1-2 binnen.

Op 14 mei vindt de return plaats in Den Haag. ADO heeft aan een gelijkspel genoeg om zich ten faveure van NAC te plaatsen voor de volgende ronde van de play-offs.