Nieuws

Jansen heeft vertrouwen in vierde plaats: 'Denk dat we twee keer moeten winnen'

Jansen heeft vertrouwen in vierde plaats: 'Denk dat we twee keer moeten winnen'

10-05-2022 19:51 Laatste update: 19:53

Pascal Jansen heeft vertrouwen dat AZ op de vierde plaats zal eindigen in de Eredivisie. De Alkmaarders speelden zondag in eigen huis met 2-2 gelijk tegen koploper Ajax en verkleinden hiermee het gat met nummer vier FC Twente tot twee punten.

De Tukkers verloren zaterdagavond in eigen huis met 1-2 van Fortuna Sittard, waardoor AZ toch een goed gevoel heeft overgehouden aan speelronde 32. "We kunnen het nog steeds halen", zegt Jansen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "FC Twente heeft verloren en wij pakken een punt, het verschil is nog maar twee punten."

"Ik denk dat we twee keer moeten winnen", vervolgt hij. De oefenmeester van AZ hoopt dat Hakon Evjen in deze laatste wedstrijden van grote waarde kan zijn. De Noor stond tegen Ajax verrassend genoeg in de basisopstelling en hij betaalde het vertrouwen van Jansen terug met een doelpunt. "Ik was heel tevreden over hem en ik ga ervan uit dat zo’n doelpunt veel doet voor je zelfvertrouwen."

AZ neemt het woensdagavond op tegen FC Utrecht. Jansen zal het moeten stellen zonder sterkhouder Jordy Clasie, hij is geschorst. "Dat is hartstikke zonde want ik vond de straf voor zijn tackle tegen Ajax wat overdreven. We zullen het zonder hem moeten doen. Tijjani Reijnders krijgt daardoor weer de kans."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!