Nieuws

UEFA doet concessies en voert vanaf 2024 wijzigingen door in de Champions League

UEFA doet concessies en voert vanaf 2024 wijzigingen door in de Champions League

10 May - 18:45
0

De UEFA gaat wijzigingen doorvoeren in de opzet van de Champions League, zo meldt de Europese voetbalbond dinsdag. Hierdoor zal de 'klassieke' groepsfase vanaf het seizoen 2024/2025 verdwijnen. De wijzigingen worden ook doorgevoerd in de Europa League en de Conference League

De UEFA heeft ervoor gekozen om te gaan werken met één ranglijst, waar niet alle ploegen die meedoen tegen elkaar zullen spelen. Er komen 36 deelnemende ploegen, dat is op dit moment nog 32. Iedere deelnemer speelt acht wedstrijden tegen zeven verschillende tegenstanders in de league phase. De beste acht clubs verzekeren zich van de volgende ronde, de nummers negen tot en met 24 spelen een dubbele ontmoeting om te bepalen wie er naar de knock-outfase mag.

Het coëfficiënten-plan wordt niet doorgevoerd in de nieuwe opzet. Aanvankelijk was het de bedoeling dat clubs die zich via hun competitie niet wisten te plaatsen voor de Champions League, alsnog via het coëfficiënt deel konden nemen aan het grootste Europese eindtoernooi. Er is besloten dat dit plan niet meer door zal gaan. In plaats daarvan gaan de tickets naar landen die het jaar daarvoor goed gepresteerd hebben in Europa.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie