Nieuws

Officieel: Poldervaart vertrekt met jaar vertraging alsnog naar De Graafschap

Officieel: Poldervaart vertrekt met jaar vertraging alsnog naar De Graafschap

10-05-2022 18:22

Adrie Poldervaart wordt de nieuwe trainer van De Graafschap. De assistent-trainer van Danny Buijs bij FC Groningen volgt komend seizoen Jan Vreman op in Doetinchem. Hij tekent voor twee seizoenen op De Vijverberg.

Een overstap naar De Graafschap hing al langer in de lucht. De club uit Doetinchem wilde Poldervaart voorafgaand aan dit seizoen eigenlijk al vastleggen. FC Groningen vroeg toen een te hoge afkoopsom, waardoor de overgang uitgesteld moest worden. Aangezien De Graafschap nog kans maakt op promotie naar de Eredivisie, wordt hij na dit seizoen gepresenteerd op De Vijverberg.

Poldervaart is erg blij met zijn overstap naar De Graafschap. Ik ben enorm trots, dankbaar en blij dat ik bij zo’n grote club trainer mag worden", zegt hij tegenover de officiële clubkanalen. "Na een jaar is het er dan toch van gekomen. Ik word onderdeel van de historie van De Graafschap. Kijk er naar uit om met de enorme supportersschare en iedereen eromheen, met elkaar iets moois neer te gaan zetten en de sfeer als trainer op De Vijverberg te proeven. Ik wens De Graafschap veel voorspoed in de play-offs en kijk uit naar mijn presentatie."

In 2018 werd Poldervaart, fysiotherapeut van beroep, aangesteld als hoofdtrainer bij Excelsior. Dit avontuur bleek echter van korte duur, want hij leverde in april 2019 al zijn contract in. Vervolgens ging hij aan de slag als assistent-trainer bij FC Groningen. Poldervaart gaat vanaf deze zomer beginnen aan zijn tweede grote klus als hoofdtrainer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!