Transfernieuws

Dortmund heeft Haaland-opvolger al gevonden en verbreekt transferrecord

Dortmund heeft Haaland-opvolger al gevonden en verbreekt transferrecord

10-05-2022 18:06 Laatste update: 19:52
1

Borussia Dortmund heeft de komst van Karim Adeyemi bevestigd. De twintigjarige spits moet Erling Haaland, die naar Manchester City vertrekt, op gaan volgen in de punt van de aanval. Hij tekent een contract tot de zomer van 2027 in het Signal Iduna Park.

Adayemi verruilt aan het eind van het seizoen Red Bull Salzburg voor Borussia Dortmund, zo meldt de Duitse grootmacht via zijn officiële kanalen. Eerder op de dag werd de overstap van Haaland naar Manchester City bekendgemaakt en Die Schwarzgelben besluiten direct door te pakken. Naar verluidt betaalt Dortmund zo'n 38 miljoen euro voor de Duits international. Hiermee is de topscorer van de Oostenrijkse Bundesliga de duurste aankoop in de clubgeschiedenis van de Duitsers.

Michael Zorg, sportief directeur van BVB, is erg blij met de komst van Adeyemi. "Hij is een zeer getalenteerde international. Zijn extreme snelheid gaat ons helpen bij ons aanvallende spel", vertelt hij. "Zijn snelheid en doelgerichtheid zijn indrukwekkend."

De twintigjarige spits is eveneens erg content met zijn overstap naar de Bundesliga. "Als kleine jongen was ik al gefascineerd door het geel en zwart", klinkt het. "Ik heb snel duidelijk gemaakt dat ik naar Dortmund wilde, toen ik hoorde van de interesse. Ik heb bewust voor een lange termijn getekend, omdat ik ervan overtuigd ben dat we in staat zijn om op middellange termijn titels te winnen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!