Nieuws

Clubicoon Barreto (37) zet punt achter carrière vanwege gebrek aan respect van NEC

Clubicoon Barreto (37) zet punt achter carrière vanwege gebrek aan respect van NEC

10-05-2022 17:33
1

Edgar Barreto zet definitief een punt achter zijn voetbalcarrière. De 37-jarige publiekslieveling heeft tot op heden nog niks gehoord van zijn club NEC, waardoor hij zelf een besluit heeft genomen. 

Het contract van Barreto werd op 1 april formeel opgezegd. Het was de bedoeling dat NEC en de routinier nog met elkaar gingen kijken naar mogelijkheden voor de toekomst, maar hij heeft niks meer gehoord nadien. "Ik kreeg een brief thuis op 1 april en daarna niks meer", laat Barreto weten aan Omroep Gelderland. "Ik ga nog even genieten en misschien gaan we door in de play-offs. Maar anders is het zondag klaar."

Op voorhand was het de bedoeling dat de Paraguayaan aan de slag zou gaan in Nijmegen als jeugdtrainer of staflid. "Ik weet ook niet hoe dat nu gaat. Ik heb mijn hand uitgereikt naar de club en laten zien hoe belangrijk NEC voor mij is. Voor de rest moeten we nu maar kijken wat er gebeurt", vervolgt Baretto. "Ik vind het niet erg als ze tegen mij zeggen dat ze niet door willen met mij. Maar dit vind ik heel teleurstellend, ik heb alleen die ontslagbrief gehad. En daarna nooit meer iets gehoord."

Barreto keerde in de zomer van 2020 na dertien jaar terug bij zijn jeugdliefde. Hij promoveerde naar de Eredivisie en was een lange tijd een vaste waarde in de ploeg van Rogier Meijer. Hij speelde tot op heden 149 officiële duels voor NEC, waarin hij veertien keer scoorde en een gelijk aantal assists leverde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!