Breaking news

De kogel is door de kerk: Haaland maakt droomtransfer naar Manchester City

De kogel is door de kerk: Haaland maakt droomtransfer naar Manchester City

10-05-2022 17:13 Laatste update: 17:17
3

Manchester City heeft een principeakkoord bereikt met Borussia Dortmund over de transfer van Erling Haaland. De koploper van de Premier League betaalt 75 miljoen euro voor de Noorse goaltjesdief. Hij tekent voor vijf seizoenen in het Etihad Stadium.

De transfer hing al een langere tijd in de lucht, maar nu is er eindelijk witte rook. Manchester City bevestigt via zijn officiële kanalen dat Haaland komende zomer de overstap gaat maken naar Engeland. Maandagmiddag meldde de 21-jarige Noor zich al in Brussel voor een medische keuring, die hij met succes aflegde. De speler en de club moeten nog wel een persoonlijk akkoord bereiken, maar dat lijkt een formaliteit te zijn. 

Haaland kan in Engeland een riant salaris gaan opstrijken. Volgens verschillende bronnen gaat Haaland namelijk ongeveer hetzelfde salaris verdienen als sterspeler Kevin de Bruyne (467 duizend euro per week). Real Madrid, FC Barcelona en Manchester United hadden ook interesse in de 21-jarige Noor, maar hij kiest voor een plek in het sterrenensemble van Pep Guardiola. 

De spits van Borussia Dortmund maakte in de winter van 2020 de overstap van Red Bull Salzburg naar Duitsland. In 88 officiële duels voor Dortmund, kwam Haaland tot 85 doelpunten. Daarnaast leverde hij 23 assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!