Nieuws

Letsch reist af naar Sittard met volle ziekenboeg: 'Maar dat mag geen excuus zijn'

Letsch reist af naar Sittard met volle ziekenboeg: 'Maar dat mag geen excuus zijn'

10-05-2022 14:52
3

Thomas Letsch wil zich graag revancheren na de nederlaag tegen sc Heerenveen. De trainer van Vitesse treft woensdagavond Fortuna Sittard en wil dat zijn ploeg feller is dan de afgelopen speelronde om vertrouwen te kweken voor de play-offs. 

Vitesse leek zondag in de rust op rozen te zitten tegen Heerenveen, maar Amin Sarr keerde de wedstrijd in de slotfase om. Vooral in verdedigend opzicht zag Vitesse er bij beide tegengoals niet goed uit. Bij de Arnhemse club zijn er veel spelers afwezig: onder meer Maximilian Wittek, Yann Gboho en Jacob Rasmusen zijn geblesseerd. Nikolai Baden Frederiksen en Riechedly Bazoer zijn wél weer van de partij. 

"We hebben een smalle selectie", zegt Letsch, geciteerd door De Gelderlander. "Want er is wel sprake van langdurige blessures. Maar bij alle clubs vallen spelers weg. Dat mag geen excuus zijn."

Vitesse verloor drie van de afgelopen vijf duels en dat komt de Arnhemmers op kritiek te staan. Letsch begrijpt het ongenoegen van de achterban. "Maar geloof maar dat we de zaken echt niet laten lopen. De wil is er wel, maar er worden in het veld te veel fouten gemaakt. Er worden te veel verkeerde beslissingen genomen. We moeten af van die foutenlast. We willen met een positief gevoel de play-offs in", besluit de Duitser. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!