Nieuws

Crowley draagt Willem II-zege op aan fan: 'Op deze avonden voel ik me bevoorrecht'

Crowley draagt Willem II-zege op aan fan: 'Op deze avonden voel ik me bevoorrecht'

10 May - 08:45 Laatste update: 08:48
0

Daniel Crowley stond zaterdag weer eens in de basis van Willem II, dat overtuigend van Heracles Almelo wist te winnen. De Tricolores zijn nog altijd in de race om handhaving in de Eredivisie te bewerkstelligen en de kleine middenvelder droeg de overwinning op aan een bijzondere fan.

Willem II raasde als een wervelwind langs Heracles en stapte verdiend met een 2-0 overwinning van een veld. "Ik weet niet of ", je het hebt gehoord, maar ik ben vorige week in het ziekenhuis geweest", zei Crowley na afloop, geciteerd door het Brabants Dagblad. De middenvelder vertelt over een supporter genaamd Robin, die zwaargewond raakte. "Hij was naar onze thuiswedstrijd tegen Vitesse geweest en ging fietsend naar huis. Maar toen hij maar niet thuis kwam, begon zijn vrouw zich zorgen te maken."

De supporter, waar zaterdag al spandoeken in het stadion voor hingen, ontwaakte uit zijn coma. Het incident herinnert Crowley eraan waar het écht om gaat. "Willem II is echt een familieclub", zegt de voetballer. "Met ongelooflijke supporters, zoiets als afgelopen zaterdag heb ik in mijn hele leven nog nooit meegemaakt. Het zijn allemaal mensen met hun eigen verhaal, mensen die in het dagelijks leven allerlei ellende meemaken. Op avonden zoals tegen Heracles voel ik me echt een bevoorrecht mens, prachtig", besluit Crowley.

De ploeg uit Tilburg staat zeventiende in de Eredivisie en moet in de laatste twee duels punten pakken om directe degradatie te ontlopen. De Tricolores gaan woensdag op bezoek bij Cambuur Leeuwarden en sluiten het seizoen zondag af in een thuisduel met FC Utrecht. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie