Nieuws

Gullit waarschuwt Feyenoord: 'Ontregelen is zijn belangrijkste tactische wapen'

Gullit waarschuwt Feyenoord: 'Ontregelen is zijn belangrijkste tactische wapen'

10-05-2022 07:22
1

Ruud Gullit is trots op Feyenoord voor het bereiken van de Conference League-finale, maar is niet berust op het treffen van het AS Roma van José Mourinho. Gullit kent de geslepen trainer en weet dat de Portugees Feyenoord zal willen ontregelen op 25 mei. 

Feyenoord en AS Roma staan op die datum tegenover elkaar in Tirana. In de halve finale hield Feyenoord knap stand tegen Olympique Marseille, terwijl Roma aan het langste eind trok tegen Leicester City. Gullit is niet gerust op het treffen met Mourinho. "In Nederland voelt men alleen maar antipathie voor José Mourinho. Maar hij flikt het voor de zoveelste keer met de zoveelste club om de finale van een toernooi te halen", schrijft de oud-voetballer in zijn column in De Telegraaf.

"Je mag de man misschien niet, je veroordeelt de manier waarop hij zijn ploegen laat voetballen, buiten kijf staat dat hij een geweldige trainer is", vervolgt Gullit. "Hij heeft iets magisch, anders bouw je niet zo'n cv op". Mourinho won in zijn trainerscarrière onder meer de Champions League met FC Porto, Real Madrid en Internazionale. 

"Laat Slot op zijn hoede zijn voor Mourinho, want een tegenstander analyseren en zijn ploeg daarvan uit laten spelen, heeft hij als geen andere trainer onder de knie", besluit Gullit. "Ontregelen is zijn belangrijkste tactische wapen en daarop moet Feyenoord zijn voorbereid."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!