Nieuws

'120 miljoen euro verlies voor Barcelona: Catalanen verkopen recordaankoop'

'120 miljoen euro verlies voor Barcelona: Catalanen verkopen recordaankoop'

09-05-2022 23:56 Laatste update: 10-05-2022 00:10

FC Barcelona gaat Philippe Coutinho aan het eind van het seizoen verkopen, zo meldt Mundo Deportivo. De Braziliaan speelt momenteel op huurbasis voor Aston Villa, maar lijkt definitief naar Engeland te verkassen.

Aston Villa wil de Braziliaanse huurling permanent overnemen. Bij de huurdeal werd een koopoptie van veertig miljoen euro afgesproken, maar dat zijn de Engelsen naar verluidt niet van plan om te betalen. De Premier League-club lijkt in te gaan zetten op een bedrag van twintig miljoen euro, volgens Mundo Deportivo gaan de Catalanen hiermee akkoord. Barça wil namelijk enorm graag van het royale salaris van Coutinho af.

In januari 2018 betaalde FC Barcelona nog een recordbedrag van 120 miljoen euro voor Coutinho aan Liverpool. De Braziliaanse spelmaker wist nooit zijn stempel te drukken op het spel van de Spaanse grootmacht. Hij speelde 106 wedstrijden voor Barça, waarin hij 25 keer scoorde en veertien assists leverde. Afgelopen winter verkaste Coutinho naar Aston Villa, waar de teller momenteel op vijftien gespeelde wedstrijden staat. De Braziliaan was bij Villa al betrokken bij zeven doelpunten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!