Positief resultaat voor Feyenoord: Fiorentina verslaat AS Roma in eigen huis

09-05-2022 22:59 Laatste update: 23:00

Fiorentina heeft maandagavond met 2-0 gewonnen van AS Roma. De tegenstander van Feyenoord in de Conference League speelt hierdoor daags voor de finale nog een cruciale competitiewedstrijd.

AS Roma keek binnen mum van tijd tegen een 2-0-achterstand aan in het Stadio Artemio Franchi. Nico González schoot binnen vijf minuten via een strafschop de 1-0 tegen de touwen. Ex-Feyenoorder Rick Karsdorp zag er ongelukkig uit en veroorzaakte de strafschop. Zes minuten later kwam Fiorentina, waar Sofyan Amrabat in de basis stond, op een 2-0-voorsprong via Giacomo Bonaventura. Hij had vrije doortocht naar het doel van AS Roma en schoot met een geplaatst schot in de linkerhoek raak. Dat was direct ook de eindstand in Florence.

De nederlaag van AS Roma betekent goed nieuws voor Feyenoord. De Romeinen staan op dit moment namelijk op de zesde plek in de Serie A en zijn nog volop in de race om Europees voetbal. Fiorentina en het Nederlands getinte Atalanta hebben namelijk evenveel punten als de ploeg van José Mourinho. Op zondag 22 mei treedt AS Roma in de laatste competitiewedstrijd aan tegen Torino. Drie dagen later staat de Conference League-finale op het programma.