Nieuws

Van Bronckhorst: 'Ik vroeg als eerste toen ik binnenkwam wat Feyenoord gedaan had'

Van Bronckhorst: 'Ik vroeg als eerste toen ik binnenkwam wat Feyenoord gedaan had'

09-05-2022 21:49

Giovanni van Bronckhorst is ontzettend trots dat Feyenoord de finale van de Conference League heeft bereikt. Ook laat de Nederlandse trainer van Rangers zich uit over de geruchten dat Phillip Cocu wellicht aan de slag gaat in Schotland.

Van Bronckhorst bereikte afgelopen week met Rangers de finale van de Europa League. Toch was hij met zijn gedachten ook een beetje bij zijn geliefde Feyenoord. "Ik vroeg als eerste toen ik binnenkwam wat Feyenoord gedaan had", zegt hij aan tafel bij Rondo. "Als je hoort dat ze de finale halen, is dat geweldig. Ik had nog even contact via Facetime met Arne (Slot, red.), maar dat ging niet zo lekker. Ik heb hem vrijdag nog gefeliciteerd en gesproken over wat we bereikt hebben met beide ploegen. Geweldig dat we allebei in een Europese finale staan. Het is lang geleden dat twee Nederlandse trainers dat hebben gepresteerd in hetzelfde jaar."

Tafelgast Cocu wordt in de Schotse media gelinkt aan Hibernian, volgens de voormalig PSV'er is dit enkel een gerucht. Van Bronckhorst ziet Cocu graag naar Schotland komen.  "Ik zou graag wel weer tegen Phillip willen strijden. Het was natuurlijk even geleden, maar we hebben zoveel mee gemaakt met elkaar. Phillip was ook degene die altijd even een appje stuurde, dat waardeer ik enorm. We hebben mooie tijden gehad als spelers, als collega's tegen elkaar mogen strijden in Nederland."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!