Nieuws

Karlsson klaar voor nieuwe uitdaging: 'Dat is altijd al mijn droom geweest'

Karlsson klaar voor nieuwe uitdaging: 'Dat is altijd al mijn droom geweest'

09-05-2022 19:54 Laatste update: 19:57

Jesper Karlsson denkt dat hij klaar is voor een stap hogerop. De Zweedse aanvaller van AZ is ambitieus en hoopt op een stap naar één van de vijf Europese topcompetities.

Karlsson produceerde dit seizoen al vijftien goals en tien assists in 32 Eredivisie-wedstrijden. Hij is bezig aan een sterk tweede seizoen in Alkmaar en hoopt deze zomer op een mooie transfer. "Ik heb ambities en toen ik hier tekende, wist ik niet waar ik terecht zou komen", zegt de Zweed in gesprek met Fotbollskanalen. "Ik ben misschien nog niet helemaal geslaagd bij AZ, maar het altijd mijn droom geweest om een stap te zetten. Ik heb nu twee goede seizoenen gespeeld, dus we zullen zien."

De Zweedse aanvaller van AZ heeft dit seizoen meer verantwoordelijkheid gekregen van trainer Pascal Jansen. Zo is Karlsson dit seizoen de vaste strafschoppennemer van de Alkmaarders. "Dat heeft me veel zelfvertrouwen gegeven", zegt hij. De Zweed probeert voornamelijk van waarde te zijn met zijn voetballende kwaliteiten. "Ik ben degene die het op het veld laat zien en van daaruit helpt en andere spelers pusht. Als er iets gezegd moet worden doe ik dat, maar ik wil vooral mijn voeten laten spreken."

Karlsson staat nog tot en met medio 2026 onder contract in het AFAS Stadion, maar kan volgens verschillende media rekenen op serieuze belangstelling van Italiaanse grootmacht Napoli.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!