Nieuws

'Witte rook op komst: Haaland heeft medische keuring met succes afgelegd'

'Witte rook op komst: Haaland heeft medische keuring met succes afgelegd'

09-05-2022 19:13 Laatste update: 19:24

Erling Haaland heeft maandagmiddag in Brussel zijn medische keuring met succes afgelegd. Volgens verschillende bronnen is het een kwestie van tijd voordat de Noorse spits van Borussia Dortmund zijn handtekening onder een vijfjarig contract in Manchester zal zetten.

Eerder op de dag meldde The Athletic al dat Haaland volgend seizoen definitief te bewonderen is in het shirt van Manchester City. De bevestiging uit het kamp van de Noorse superster zou later deze week volgen. Vader Alf-Inge Haaland zou een beslissende rol gespeeld hebben in het vertrek. Hij speelde tussen 2000 en 2003 al voor The Citizens. Het is al langer bekend dat Haaland voor zo’n 75 miljoen euro kan worden overgenomen van Dortmund. City is bereid om dit bedrag op te hoesten, wat een vertrek van de Noor aanstaande maakt. 

Haaland dook maandagmiddag in het Erasmus Bxl op. Naar verluidt zou de Noorse spits bewust zijn medische keuring in Brussel afgelegd hebben, zodat een vlucht naar Manchester vermeden kon worden. Op deze manier kon de huidige koploper de overstap van Haaland vrij discreet houden. De spits zal op korte termijn gepresenteerd worden door Manchester City.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!