Nieuws

Van Polen kijkt uit naar ontknoping: 'Dat zou een voordeel kunnen zijn, ja'

Van Polen kijkt uit naar ontknoping: 'Dat zou een voordeel kunnen zijn, ja'

09-05-2022 18:51 Laatste update: 18:52

Bram van Polen heeft ondanks het teleurstellende weekend nog steeds vertrouwen dat PEC Zwolle zich weet te handhaven in de Eredivisie. De aanvoerder van de Zwollenaren denkt dat het voor zijn werkgever positief kan uitpakken als Ajax komende woensdag kampioen wordt.

Ajax en PSV kwamen dit weekend niet verder dan een gelijkspel, waardoor het gat tussen de twee titelconcurrenten vier punten is gebleven. Bij een overwinning op sc Heerenveen komende woensdag, zijn de Amsterdammers kampioen. PEC Zwolle speelt op de laatste speeldag tegen PSV een allesbeslissende wedstrijd tegen degradatie. "Ik geef toe dat het een voordeel zou kúnnen zijn, ja, dat PSV die dag nergens meer voor speelt", zegt Van Polen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar dan wel met de nadruk op zóu."

De aanvoerder van PEC Zwolle verwacht niet dat de huidige nummer achttien van de Eredivisie hierdoor gemakkelijk zou kunnen winnen van PSV. "Kijk eens naar die reservebank in Eindhoven. Al hadden die jongens één been, dan nog zouden ze bij ons in de basis staan. We gaan er echt niet vanuit dat PSV die wedstrijd tegen ons laat lopen. Integendeel zelfs. Wanneer er andere spelers zouden spelen, willen die zich waarschijnlijk juist extra bewijzen. Maar goed, eerst maar eens winnen van Sparta (woensdag, red.)."

PEC Zwolle speelt woensdag om 20.00 uur in Rotterdam tegen Sparta. Het treffen tussen de Zwollenaren en PSV wordt zondag om 14.30 afgewerkt in het MAC³PARK stadion.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!