Nieuws

Willem II-aanvaller Svensson enorm dankbaar: 'Dat stuwt je vooruit'

Willem II-aanvaller Svensson enorm dankbaar: 'Dat stuwt je vooruit'

09-05-2022 18:18

Max Svensson is ervan overtuigd dat Willem II volgend jaar in de Eredivisie zal spelen. De Zweedse aanvaller is erg blij met de trouwe aanhang van de Tilburgers en weet wat ervoor nodig is om degradatie te ontlopen.

Willem II won afgelopen zaterdag in eigen huis met 2-0 van Heracles Almelo. "Het was fantastisch wat de supporters lieten zien. Dat geeft je niet alleen steun, dat stuwt je vooruit. De sfeer in het stadion sloeg over naar ons. Geweldig om dat te ervaren", zegt Svensson in gesprek met Voetbal International. "Het is zo belangrijk dat deze club behouden blijft. Het besef is er bij iedereen. Bij de fans, de clubleiding en bij ons. Tegen Vitesse en Heracles was het een feest hier te mogen spelen."

De 23-jarige Zweed maakte in het verleden al een degradatie mee bij het Zweedse Helsingborgs. Hij weet dus wat er van hem gevraagd wordt in de spannende seizoensontknoping. "Fysiek en mentaal moet je in orde zijn om het aan te kunnen", zegt hij. Trainer Kevin Hofland deelt deze mening. "Hij hamert op fysiek in orde zijn ja. We werken hard op de trainingen, dat hebben we nodig in deze fase van het seizoen. Tot het laatst alles kunnen geven, dat is nu enorm belangrijk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!