Nieuws

Zaakwaarnemer bevestigt: 'Adeyemi tekent bij BVB, Manchester United afgezegd'

Zaakwaarnemer bevestigt: 'Adeyemi tekent bij BVB, Manchester United afgezegd'

09-05-2022 14:57

Volgens de entourage van Karim Adeyemi is de jonge spits dichtbij de voltooiing van zijn overgang naar Borussia Dormund. Al maandenlang wordt zijn naam nadrukkelijk in verband gebracht met BVB, maar van een akkoord was tot op heden geen sprake. Bij de Bundesliga-club moet de aanvaller de opvolger worden van Erling Haaland, die naar alle waarschijnlijkheid in de zomer naar Manchester City vertrekt.

Transferexpert Fabrizio Romano sprak met de belangenbehartiger van het toptalent. "We zijn dichtbij de afronding van de deal met Borussia Dortmund", zegt Thomas Solomon. "Er wordt geen gelimiteerde transfersom opgenomen in zijn vijfjarige contract." Naar verluidt betalen Die Borussen een bedrag van 38 miljoen euro aan RB Salzburg om zich van de komst van de Duitse international te verzekeren.

Daarnaast openbaart Solomon dat niet alleen Dortmund achter de verrichtingen van Adeyemi aanzat. "Rangnick? Ja, Manchester United wilde meedoen aan de race, maar wij wilden naar BVB", besluit de zaakwaarnemer tegenover Romano. Dit seizoen staat de teller op negentien doelpunten in 27 wedstrijden namens Salzburg. Daarnaast was Adeyemi drie keer trefzeker in acht optredens in de Champions League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!