Nieuws

Xavi reageert op Haaland-transfer: 'Vraag het me nog een keer als het rond is'

Xavi reageert op Haaland-transfer: 'Vraag het me nog een keer als het rond is'

09-05-2022 14:19 Laatste update: 14:33

Xavi Hernández heeft gereageerd op de aanstaande transfer van Erling Haaland naar Manchester City. Volgens de Spaanse coach van FC Barcelona was de komst van de doelpuntenmachine financieel überhaupt lastig haalbaar voor de noodlijdende club.

Volgens The Athletic is de overgang in kannen en kruiken en verhuist het Noorse wonderkind na afloop van dit seizoen voor 75 miljoen euro van Borussia Dortmund naar The Citizens. "Het is nog niet officieel, dus vraag het me nog een keer als het rond is", reageert Xavi voorafgaand aan het duel met Celta de Vigo op de persconferentie. "Maar ik zal niet liegen. Vanwege onze financiële situatie is het wel erg moeilijk. Als gebeurt wat jullie zeggen, dan zal het een financiële kwestie zijn. Daar twijfel ik niet over."

Dat er sowieso spelers naar Barcelona vertrekken in de zomerse transferperiode is volgens Xavi allerminst een uitgemaakte zaak. "Spelers zullen moeten vertrekken zodat we anderen kunnen vastleggen, maar we moeten ons versterken als we competitief willen zijn." Toch is de oud-middenvelder tevreden met de huidige gang van zaken bij de Blaugranas, die zich op de winterse markt nadrukkelijk roerde. "Ik ben wel gelukkig met de voorzitter en de technisch directeuren. Ze respecteren mijn mening. We werken samen om de selectie te versterken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!