Nieuws

Cambuur en PEC gechoqueerd door Lukoki-nieuws, steunbetuigingen worden geuit

Cambuur en PEC gechoqueerd door Lukoki-nieuws, steunbetuigingen worden geuit

09-05-2022 12:48

De eerste steunbetuigingen aan het adres van de overleden Jody Lukoki druppelen binnen. Zijn oude werkgevers SC Cambuur en PEC Zwolle zijn gechoqueerd door het trieste nieuws wat maandag ter oren kwam.  

Lukoki genoot de jeugdopleiding van Ajax en werd in het seizoen 2013/2014 uitgeleend aan Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden was dat seizoen net gepromoveerd, en door toedoen van de rappe buitenspeler wist het zich direct te handhaven. Lukoki kon niet meer stuk bij de Friese aanhang, aangezien hij zijn enige twee goals in het shirt van Cambuur uitgerekend in de Friese Derby tegen SC Heerenveen maakte. 'Zijn twee doelpunten in De Friese Derby, zowel thuis als uit, staan in het collectieve geheugen van de Cambuur-supporters gegrift', memoreert Cambuur.

In het daaropvolgende seizoen maakte de buitenspeler een oostwaartse overstap, naar PEC Zwolle. Lukoki maakte zich onsterfelijk door de allereerste Europese treffer ooit te maken namens De Blauwvingers, in de voorronde van de Europa League tegen Sparta Praag. 'PEC Zwolle heeft met ontsteltenis en verdriet kennisgenomen van het veel te vroege overlijden van voormalig speler Jody Lukoki (29). Lukoki zal voor altijd herinnerd worden als de eerste doelpuntenmaker van PEC Zwolle in een officieel Europees duel', laat de club weten in een In Memoriam. 'PEC Zwolle wenst de nabestaanden van Jody Lukoki heel veel sterkte toe om dit enorme verlies te dragen.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!