Nieuws

Onrust bij FC Groningen: Hij is een lastige jongen en Larsen maakt ruzie'

Onrust bij FC Groningen: Hij is een lastige jongen en Larsen maakt ruzie'

09-05-2022 11:24 Laatste update: 17:02

Volgens William Pomp, verslaggever voor het Dagblad van het Noorden, is het onrustig in de kleedkamer bij FC Groningen. De journalist stelt dat het 'acceptatievermogen' in de spelersgroep van de plaatstelijke FC tot een nulpunt gedaald is.

In de wekelijke sportdiscussie op Radio Noord komt het verval van FC Groningen te maken, dat tegen Sparta (1-2) zijn vijfde nederlaag op rij leed. Volgens de sportjournalist is Cyril Ngonge een stoorzender in de spelersgroep. "Hij schijnt nogal een lastige jongen te zijn", zegt Plomp in het praatprogramma. "En ik hoor ook wat andere verhalen: zo zou Jörgen Strand Larsen bij een ruzietje betrokken zijn en laat Tomáš Suslov zich ook wel gelden."

Die houding wordt niet door iedereen geaccepteerd, stelt hij. "Het acceptievermogen is aan het einde van dit seizoen grotendeels verdwenen tussen spelers onderling en spelers en trainers. Dan is het einde zoek. Chemie in een team is de belangrijkste voorwaarde om tot goede prestaties te komen, dus ik zie het somber in", vertelt Pomp.

Afscheid Buijs
De vierjarige periode van trainer Danny Buijs bij FC Groningen lijkt zo in mineur te eindigen. Een play-off plaats is momenteel twee punten uit het zicht voor de noorderlingen. "Ik heb die man vier jaar gevolgd: hij stopt er ziel en zaligheid in en is 24 uur per dag met FC Groningen bezig. Ik weet zeker dat hij slapeloze nachten heeft over hoe hij komende zondag na Cambuur met opgeheven hoofd door de voordeur naar buiten kan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!