Breaking news

'Haaland beslist en vertrekt naar Engeland, later deze week bericht uit Duitsland'

'Haaland beslist en vertrekt naar Engeland, later deze week bericht uit Duitsland'

09-05-2022 09:22

Erling Haaland is volgend seizoen definitief te bewonderen in de Premier League bij Manchester City, meldt het doorgaans betrouwbare The Athletic. De Noorse machine zag Real Madrid, Bayeren München en City het meest concreet worden, maar kiest voor laatstgenoemde.

De bevestiging uit kamp-Haaland zal later deze week volgen, weet het Engelse medium, dat dit heeft vernomen van bronnen uit Duitsland. De Borussia Dortmund-spits heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de koploper van de Premier League en naar verwachting reizen afgevaardigden van City deze week af naar Duitsland om de clausule in het contract van Haaland te activeren.

Al langer is bekend dat Haaland voor zo’n 75 miljoen euro kan worden overgenomen van Dortmund. City is bereid om dit bedrag op te hoesten, wat een vertrek van de Noor aanstaande maakt. Na tweeënhalf jaar trouwe dienst lijkt het Haaland-tijdperk in Duitsland dan tot zijn einde te komen. De spits is goed voor krankzinnige statistieken: in 88 duels kwam hij tot 85(!) goals en 23 assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!