Nieuws

Been: Ik ben benieuwd hoe hij er mee om zou gaan als hij een stap hogerop gaat

Been: "Ik ben benieuwd hoe hij er mee om zou gaan als hij een stap hogerop gaat"

08-05-2022 22:17

Mario Been ziet in Jesper Karlsson de ideale opvolger van Cody Gakpo bij PSV. De Zweedse aanvaller imponeert voor het tweede seizoen op rij in de Eredivisie, en de voormalig trainer denkt dat een stap hogerop het logische vervolg is.

Been hield Karlsson nauwlettend in de gaten in de topper tussen AZ en Ajax, en zijn prestaties konden hem bekoren. "Ik ben benieuwd hoe hij er mee om zou gaan als hij nog een stap hoger zou spelen", zegt de analist van ESPN tijdens Dit Was Het Weekend. "Bij AZ is hij natuurlijk het mannetje en mag hij alles doen, loopt alles op zijn manier. Maar kan hij het ook bij een grotere club als Ajax? Ik denk het wel."

Of de Zweed op de radar van PSV zou moeten verschijnen als een vertrek van Gakpo een feit is, denkt Been van wel. "Daar kan hij makkelijk spelen. Voetbaltechnisch zeer zeker. Ik vind dat hij specifieke kwaliteiten heeft."

Of Gakpo PSV na dit seizoen gaat verlaten, is nog maar de vraag. Aankomend trainer Ruud van Nistelrooy hoopt dat de vleugelaanvaller ook volgend seizoen in het Philips Stadion speelt, maar een buitenlandse transfer behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Bij een lucratieve verkoop van Gakpo, komt Karlsson wellicht in beeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!