Nieuws

AZ ziet back definitief naar Schalke vertrekken, koopoptie automatisch gelicht

AZ ziet back definitief naar Schalke vertrekken, koopoptie automatisch gelicht

08-05-2022 21:34

Thomas Ouwejan promoveerde zaterdag met zijn Schalke 04 na één jaar afwezigheid weer naar het hoogste niveau in Duitsland. De 25-jarige linksback werd gehuurd van AZ, maar ligt vanaf volgend seizoen definitief vast in Gelsenkirchen.

Nadat Ouwejan vorig jaar bij Udinese werd gestald, vertrok de verdediger vorige zomer op tijdelijke basis naar Schalke. AZ liet dit keer een clausule in het contract opnemen dat de koopoptie op Ouwejan automatisch wordt gelicht wanneer promotie naar de Bundesliga een feit is.

Ouwejan speelde zaterdag mee in de curciale wedstrijd tegen Sankt Pauli, en wist hen met zijn ploeg met 3-2 over de knie te leggen. Door de overwinning is de west Duitse ploeg in de 33e speelronde al verzekerd van promotie. De verdediger had met zijn 27 wedstrijden en drie doelpunten een aanzienlijk aandeel in de prestatie van Schalke.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!