Nieuws

Strijd om play-off-plek in volle gang: Als niemand wil, worden wij het hopelijk

Strijd om play-off-plek in volle gang: "Als niemand wil, worden wij het hopelijk"

08-05-2022 21:20

Het kan verkeren, zal SC Heerenveen denken. Na de winterstop leken de Friezen zich zorgen te moeten gaan maken om niet te degraderen, maar na 32 van de 34 speelronden ziet de wereld er een stuk anders uit. Heerenveen-doelman Erwin Mulder ziet dat zijn ploeg nog kans maakt om de play-offs om Europees voetbal te behalen.

Net als de strijd om de plekken die recht geven op eredivisiebehoud, wordt er ook flink gevochten om plek acht. Mulder ziet zijn concurrenten verstijven. "Niemand wil achtste worden, dan worden wij het hopelijk", aldus de sluitpost, die Heerenveen na dit seizoen gaat verlaten, in gesprek met ESPN. "In de eerste helft hadden we het lastig, maar in de tweede helft hebben we wel met ons hart gespeeld en een verdiende overwinning behaald."

Heerenveen is bezig aan een sterkte periode. De ploeg van Ole Tobiasen heeft in de laatste acht wedstrijden echter nog maar één keer verloren en wist weer op te klimmen naar het linkerrijtje. "Sinds we 5-3-2 zijn gaan spelen, denk ik dat alles gewoon heel erg duidelijk is voor ons. Dat de spelers op de goede plek staan om resultaat te halen."

Heerenveen ondergaat woensdag de lastige uitwedstrijd tegen Ajax, dat bij winst de schaal omhoog mag tillen. In de laatste speelronde van de competitie wacht Go Ahead Eagles met trainer Kees van Wonderen, de volgend seizoen in het Abe Lenstra Stadion te bewonderen is.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!