Nieuws

Feyenoord-debuut eindelijk een feit: Het was pittig, ook omdat het tegen PSV was

Feyenoord-debuut eindelijk een feit: "Het was pittig, ook omdat het tegen PSV was"

08-05-2022 21:03

Winterversterking Philippe Sandler maakte zondag na lang revalideren eindelijk zijn debuut in een officiële wedstrijd voor Feyenoord. De vervanger van Marcos Senesi maakte een goede indruk in de twintig minuten de hij kreeg, maar merkte goed dat hij al ruim zeven maanden geen wedstrijdminuten heeft gekregen.

“Het was wel pittig, ja”, puft Sandler uit in zijn interview met Voetbal International. “Ook omdat het tegen PSV was. De sfeer, de spanning. Ik heb lang niet gespeeld, dus dat was wennen. Maar het voelde goed en we voelden dat ik het aan kon".

Sandler kwam mede binnen de lijnen om nog het een en ander te forceren. "Als je met die tussenstand invalt (0-2 red.), dan probeer je het team ook als verdediger vooral op aanvallend gebied te helpen. Dan is het mooi dat we die 2-2 nog maken. Ik had zelf ook nog een kopbal, maar die ging er niet in. Dat was wat geweest."

Sandler heeft lang moeten revalideren om te staan waar hij nu staat. Hoe hij dit heeft ondergaan? "Ik zou liegen als ik zeg dat het makkelijk is geweest. Ik ben bij Feyenoord onwijs goed ontvangen door de spelers, de stad en eigenlijk de hele club. Ik heb het naar mijn zin en ik denk dat het ook heeft geholpen bij mijn herstel. Of het te lang heeft geduurd? Daar was ik niet mee bezig. Het is mooi dat ik nu mijn debuut heb mogen maken."

"Ik ben nog niet zo fit dat ik een hele wedstrijd aankan. We bouwen het rustig op. Hopelijk mag ik zo snel mogelijk weer spelen." Een langer verblijf bij de stadionclub ziet Sandler wel zitten. Het is aan Feyenoord om deze optie te lichten. "Wat mij betreft blijf ik, ja. Maar ik moet nog horen of dat ook gebeurt.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!