Reactie

Slot: Twee van de drie was ik al van plan, die gaven aan dat de pijp leeg was

Slot: "Twee van de drie was ik al van plan, die gaven aan dat de pijp leeg was"

08-05-2022 20:06

Arne Slot verscheen met een glimlach voor de camera van ESPN na het in de slotfase behaalde gelijkspel tegen PSV. De Rotterdammers speelden met de Conference League wedstrijd tegen Olympique Marseille in de benen een zware topper, maar vonden na een driedubbele wissel in de rust alsnog de adem om een comeback te voltooien: 2-2.

Slot zag een Feyenoord dat nog wel ‘aardig’ begon, maar dat was van korte duur. "Daarna is het éénrichtingsverkeer geweest en ben je blij dat het bij rust nog maar 0-2 staat", aldus de trainer uit Bergentheim. "Ze hadden een grotere voorsprong kunnen hebben, maar omdat het nog 0-2 stond, waren we toch nog in leven."

Halverwege het duel verlieten Reiss Nelson, Orkun Kökcü en Guus Til het veld en werden vervangen door Bryan Linssen, Jens Toornstra en Patrik Walemark. "Wat ik heb gezegd? Nou, letterlijk weet ik niet meer, maar we hebben natuurlijk drie wissels doorgevoerd, dat doen we niet heel vaak", aldus Slot. "Twee van de drie was ik al van plan, omdat zij aangeven: de pijp is echt leeg. Ik denk dat dit een mentaal aspect is, omdat je vooral achter de bal aan loopt."

Door het behaalde punt is de derde plek officieus veiliggesteld, en kan de voorbereiding richting de Conference League-finale op 25 mei beginnen. Midweeks zullen een aantal spelers rust krijgen tegen Go Ahead Eagles, de laatste Eredivisie-wedstrijd tegen nummer vier FC Twente zal als generale repetitie voor het beoogde basisteam fungeren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!