Wedstrijdverslag

Manchester City kan Premier League-titel ruiken na klinkende zege op Newcastle

Manchester City kan Premier League-titel ruiken na klinkende zege op Newcastle

08-05-2022 19:46 Laatste update: 19:48

Manchester City heeft in optima forma geprofiteerd van het gelijke spel van Liverpool tegen Tottenham Hotspur. De ploeg van Pep Guardiola had geen kind aan Newcastle, dat met 5-0 terug naar het noorden werd gestuurd.

Met opgelopen averij tegen Real Madrid in het achterhoofd, begon Manchester City aan het duel tegen Newcastle. De Premier League-koploper heeft zaterdag ongetwijfeld gesmuld van het puntverlies van Liverpool, en zet met een overwinning een grote stap richting de titel.

In vergelijking met het duel van afgelopen woensdag tegen Real, verschenen er een aantal nieuwe namen aan de aftrap. Eén van deze namen was Raheem Sterling, die al snel zijn stempel op de wedstrijd wist te drukken. Na een vloeiende City-aanval kopte de kleine Engelsman de bal tegen het net: 1-0.

Zoals we ze kennen bleven The Citizens dominant, waardoor ook de 2-0 niet lang op zich liet wachten. Newcastle-doelman Martin Dúbravka trad niet al te resoluut op na een inzet van Ilkay Gündugan, waarna Aymeric Laporte wist te profiteren. De wedstrijd zat met deze ruime voorsprong in het slot, en werd in het restant van het duel nog verder uitgebouwd. Rodri, Phil Foden en opnieuw Sterling tekenden voor de eindstand van 5-0. Laatstgenoemde was goed voor een pracht van een slotakkoord, na een geweldige vlotte aanval.

Door de klinkende overwinning loopt City twee punten uit op concurrent Liverpool. Het gat tussen de twee Engelse grootmachten bedraagt nu drie punten. Met nog drie duels op de rol kunnen Guardiola en co. de landstitel dus ruiken. City moet alleen nog af zien te rekenen met Wolves, West Ham United en Aston Villa.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!