Nieuws

AZ-coach Jansen baalt van actie Karlsson tegen Ajax: 'Niet op dit soort momenten'

AZ-coach Jansen baalt van actie Karlsson tegen Ajax: 'Niet op dit soort momenten'

08-05-2022 17:50
1

Pascal Jansen baalt dat AZ laat in het duel de zege uit handen gaf tegen Ajax, maar kan uiteindelijk leven met een gelijkspel. Daarnaast is de trainer erg kritisch op sterspeler Jesper Karlsson.

De Alkmaarders begonnen niet scherp aan het duel met Ajax. "Heel onbewust vanwege de veldbezetting van Ajax. Het was de bedoeling om iets hoger op het veld druk te zetten, zoals in de tweede helft. In het eerste kwartier moesten we overleven omdat we overal op moesten reageren. Daarna werden we gevaarlijker", aldus Jansen bij ESPN.

AZ kreeg laat in het duel nog een tegentreffer van Edson Álvarez te verwerken, waarna Karlsson zich nog even wilde laten zien met een balletje achter het standbeen. Dat kon Jansen niet waarderen. "Dat klopt. Jesper is nog hartstikke jong, iemand waar je voor naar het stadion komt, maar ook dit zit in hem opgesloten. Liever niet op dit soort momenten, er is veel ruimte voor ontwikkeling."

Door het gelijke spel neemt AZ de vierde plaats niet over van FC Twente. De Alkmaarders staan twee punten achter op de Tukkers.

Wat vind jij van de reactie van Jansen? Laat het weten in de reacties

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!