Wedstrijdverslag

Feyenoord is onverbiddelijk tegen Union en zet alle concurrenten op afstand

Feyenoord is onverbiddelijk tegen Union en zet alle concurrenten op afstand

21-10-2021 20:50

Feyenoord is hard op weg naar Conference League-overwintering. Na drie van de zes speelrondes staan Maccabi Haifa en Union Berlin op gepaste afstand van de Rotterdammers: Union Berlin liep donderdag tegen een 3-1 nederlaag aan tegen het ultra-effectieve Feyenoord.

De ploeg van Arne Slot was na een half uur spelen twee keer voor het doel van Andreas Luthe verschenen en scoorde ook twee keer. Luis Sinisterra forceerde de opening en legde af op Guus Til, die de bal onbedoeld bij Alireza Jahanbakhsh bezorgde: 1-0. Even later bleek Bryan Linssen de slimste in duel met Robin Knoche, waarna de Limburger beheerst afrondde: 2-0.

Een oude Eredivisie-bekende bracht de spanning nog voor rust terug. Taiwo Awoniyi (ex-NEC) kwam vrij voor Justin Bijlow en liet de doelman al koppend kansloos: 2-1. Beide clubs kregen op slag van rust een goede kans om nog eens te scoren, maar Sinisterra en Jens Toornstra lieten het aan de ene kant liggen en Grischa Prömel deed dat aan de overzijde.

Kort nadat de ingevallen Sheraldo Becker een gouden kans namens Union om zeep had geholpen, was het Sinisterra die voor de beslissing zorgde: de Colombiaan gaf het laatste zetje, na een halve redding van Luthe op een inzet van Linssen. Dat Feyenoord in de blessuretijd drie kansen op rij op de 4-1 miste, mocht nauwelijks een smetje genoemd worden.

Feyenoord kreeg bovendien goed nieuws uit Israël. Concurrent Slavia Praag legde het af tegen Maccabi Haifa, dat op drie punten afstand van Feyenoord de nummer twee in de poule is. Union en Slavia staan op vier punten van de koploper uit Rotterdam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!