Nieuws

Rutten treurde om Braziliaans toptalent PSV: 'Dat was het meest vervelende moment'

Rutten treurde om Braziliaans toptalent PSV: 'Dat was het meest vervelende moment'

08-05-2022 12:11 Laatste update: 12:56
1

Fred Rutten was in zijn tijd als hoofdtrainer van PSV en Vitesse een vaderfiguur voor Jonathan Reis, maar kon niet voorkomen dat de aanvaller zichzelf kwijtraakte door een cocaïneverslaving. Daar heeft de toekomstig assistent van Ruud van Nistelrooy wel even mee gezeten.

Rutten vermoedde al dat de Braziliaanse aanvaller verslaafd was aan cocaïne. De trainer ging op onderzoek uit en ontdekte als een heuse Sherlock Holmes dat Reis zich vaak op plekken begaf waar er werd gedeald in harddrugs.

"Het meest vervelende moment was dat we zeiden: Jonathan, het is over", vertelt Rutten bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Hij was diep- en diep ongelukkig. De pupillen waren groter dan zijn ogen, hij zat er helemaal onder. Daar heb ik een nachtje niet van geslapen, als je een mens zo bergafwaarts ziet gaan. Ik heb altijd gezegd dat hij in de categorie Ronaldo en Romaro zat, qua talent. Het is jammer dat het vervlogen is."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!