Interview

Parsons eindelijk gearriveerd bij Oranjeleeuwinnen: 'Het was heel frustrerend'

Parsons eindelijk gearriveerd bij Oranjeleeuwinnen: 'Het was heel frustrerend'

21-10-2021 19:03
0

Bondscoach Mark Parsons, van de Oranjeleeuwinnen, is eindelijk gearriveerd in Cyprus waar vrijdagavond de WK-kwalificatiecyclus wordt hervat. De Engelsman combineert momenteel het bondscoachschap met het trainerschap bij Portland Thorns en kon door omstandigheden niet op tijd naar zijn elftal afreizen.

Parsons is nog tot november trainer van Portland Thorns, dat uitkomt in de hoogste Amerikaanse vrouwenvoetbalcompetitie NWSL. De bondscoach zou dinsdag aansluiten bij Oranje, maar miste zijn vlucht en had problemen met de benodigde documenten. "Het was heel frustrerend en teleurstellend. Alles wat mis kon gaan, ging mis. Maar nu ben ik er", vertelt Parsons in gesprek met de NOS.

"Documenten die normaal gesproken binnen 24 uur binnen moeten zijn, deden er nu vijf dagen over. Ik heb vier tot vijf uur aan de telefoon gezeten, op zoek naar een oplossing. Uiteindelijk is er een noodpaspoort gemaakt. Gelukkig was het team in goede handen", aldus Parsons.

Parsons debuteerde in de WK-kwalificatie met een gelijkspel tegen Tsjechië (1-1) en zag zijn ploeg daarna winnen van IJsland (2-0). Hierdoor staan de Oranjeleeuwinnen nu op een tweede plek in groep C. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie