Nieuws

'Tielemans gaat Leicester City verlaten en is op weg naar Engelse topclub'

'Tielemans gaat Leicester City verlaten en is op weg naar Engelse topclub'

08-05-2022 10:05 Laatste update: 10:06

Youri Tielemans lijkt Leicester City in te ruilen voor Arsenal. De 25-jarige middenvelder is volgens Het Nieuwsblad momenteel in onderhandeling met The Gunners.

Arsenal zal wel een transfersom op tafel moeten leggen, gezien het feit dat Tielemans na dit seizoen nog over een eenjarig contract beschikt bij Leicester. De Belgische middenvelder zal geen hoog bedrag meer opleveren voor The Foxes, maar de kampioen van 2016 is al blij dat er nog wat verdiend kan worden aan Tielemans.

Leicester kent een teleurstellend seizoen en staat momenteel veertiende in de Premier League. Tielemans en zijn ploeg hebben nog wel wedstrijden in te halen, maar zullen zich naar alle waarschijnlijkheid niet plaatsen voor Europees voetbal. Arsenal staat op een knappe vierde plaats en lijkt af te stevenen op Champions League-voetbal.

Tielemans is afkomstig uit de jeugd van Anderlecht en kwam via AS Monaco bij Leicester City terecht. De middenvelder speelde al 154 duels voor de Engelse club en was daarin goed voor 24 doelpunten en 23 assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!