Wedstrijdverslag

Sparta en Willem II completeren knotsgekke speelronde in onderste regionen

Sparta en Willem II completeren knotsgekke speelronde in onderste regionen

7 May - 23:24
0

De hekkensluiters van de Eredivisie hebben zaterdagavond verrassende overwinningen geboekt. Sparta won op bezoek bij een pover FC Groningen, terwijl Willem II absoluut de betere was en winnend afsloot tegen Heracles Almelo. Door de overwinning is PEC Zwolle, dat gelijkspeelde tegen FC Utrecht, de nieuwe nummer achttien van de Eredivisie. 

FC Groningen - Sparta Rotterdam 1-2
Sparta begon fel tegen de Groningers en dat had zo zijn effect: de thuisploeg had moeite met opbouwen en verloor vaak en snel de bal. Arno Verschueren tekende voor de openingstreffer waardoor Sparta verdiend op voorsprong kwam. Lennart Thy verdubbelde de score na rust. Groningen zorgde een kwartier voor tijd voor de aansluitingstreffer, maar de thuisploeg kwam op aanvallend gebied niet van goede huize en kwam niet meer langszij. 

Door de overwinning stijgt Sparta naar de zestiende plek en is PEC de nieuwe hekkensluiter. FC Groningen staat op de negende plaats en verloor voor de vijfde keer op rij. De strijd om play-offs is inmiddels niet meer in eigen hand voor de ploeg uit het Noorden.

Willem II - Heracles Almelo 2-0
Willem II schoot uit de startblokken en werd toegejuicht door het publiek. Wessel Dammers zorgde na een kwartier al voor de openingstreffer, Jizz Hornkamp verdubbelde twee minuten later de score. In de eerste helft kon Willem II het zichzelf aanrekenen niet vaker te scoren tegen het zwalkende Heracles. 

In de tweede helft most Timon Wellenreuther enkele keren optreden om de aansluitingstreffer te voorkomen. Sven Sonnenberg kreeg in de slotfase een dikverdiende rode kaart voor een charge op Jelte Pal. 

Door de overwinning mag ook Willem II drie punten bijschrijven en hebben de Tricolores inmiddels 29 punten. PEC Zwolle speelde gelijk bij FC Utrecht en is de nieuwe nummer achttien met 27 punten. Sparta deelt de zestiende plek met Willem II en heeft ook 29 punten. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie