Leverkusen en Bakker pakken derde plaats in Bundesliga, Dortmund herpakt zich

07-05-2022 17:25 Laatste update: 17:29

Bayer Leverkusen heeft zaterdagmiddag de derde plaats in de Bundesliga veiliggesteld. 1899 Hoffenheim werd in eigen huis met 2-3 verslagen. Borussia Dortmund maakte op bezoek bij Greuter Fürth ook geen fout en daarmee is de tweede plek officiëel voor Dortmund.

1899 Hoffenheim - Bayer Leverkusen 2-4
Bayern München is al lang en breed kampioen van Duitsland, maar de plaatsen achter Der Rekordmeister moesten nog worden verdeeld. Bij Leverkusen begon Mitchell Bakker op de bank. De Nederlander zag dat de bezoekers na ruim twintig minuten op achterstand kwamen. Georginio Rutter zette de thuisploeg op voorsprong en Leverkusen moest in de achtervolging. Patrik Schick zorgde tien minuten voor rust voor de gelijkmaker, maar Christoph Baumgartner zorgde vlak daarna voor de 2-1.

In het tweede bedrijf stelde Leverkusen orde op zaken en kwam Bakker binnen de lijnen. Moussa Diaby zorgde twintig minuten voor tijd voor de 2-2 en Shick zorgde met zijn tweede treffer voor de voorsprong van Leverkusen. In de blessuretijd zorgde Lucas Alario nog voor de 2-4. De bezoekers gaven die voorsprong niet meer weg, waardoor Leverkusen de derde plaats niet meer uit handen kan geven. Het verschil met nummer vier SC Freiburg, dat in eigen huis onderuit ging tegen FC Union Berlin, is opgelopen tot maar liefst zes punten met nog één wedstrijd voor de boeg.

Greuther Fürth - Borussia Dortmund 1-3
Dortmund vertoeft op de tweede plaats achter Bayern München, maar is nog niet zeker van die plek en moest op bezoek bij Greuther Fürth gewoon de drie punten pakken. Julian Brandt zorgde na een klein half uur voor de openingstreffer en er leek in de eerste helft weinig aan de hand voor de nummer twee.

In de tweede helft kwam Greuther Fürth twintig minuten voor tijd langszij door een treffer van Jessic Ngankam. Twee snelle treffers van Brandt en Felix Passlack hielpen de thuisploeg echter uit de droom om nog een resultaat neer te zetten. Het gevaar kwam deze keer niet van Erling Braut Haaland, maar Dortmund wint vooralsnog en is nu zeker van de tweede plaats. De voorsprong op nummer drie Leverkusen is vijf punten met nog één duel te spelen.