Nieuws

België ziet successen Feyenoord: 'Op termijn kan een Belgische club dat ook'

België ziet successen Feyenoord: 'Op termijn kan een Belgische club dat ook'

07-05-2022 16:49

Het Europese succes van Feyenoord is bij onze zuiderburen ook niet onopgemerkt gebleven. Vincent Kompany, trainer van RSC Anderlecht, is ervan overtuigd dat Belgische clubs op termijn ook dergelijke successen kunnen boeken. 

Feyenoord hield donderdag stand in het Stade Vélodrome tegen Olympique Marseille en mag zich 25 mei melden voor de finale van de Conference League. Kompany houdt de hoop dat Belgische clubs binnenkort dit soort successen kunnen boeken: "Op termijn zal een Belgische club dat ook kunnen", zegt Kompany op het persmoment van vrijdag. "Er loopt hier genoeg talent rond, maar we moeten doorzettingsvermogen tonen."

De oud-speler van onder meer Manchester City is onder de indruk van de resultaten van Nederlandse clubs in Europa. Naast Feyenoord gooiden Vitesse en AZ óók hoge ogen, ondanks het grote verschil in budget tussen Nederlandse en Belgische clubs. "Iedereen zegt altijd dat de Nederlandse competitie minder fysiek is, maar ik zie daar ook teams met pressing spelen, met uitstekend uitverdedigen en dat terwijl die clubs vaak drie keer minder uitgeven dan wij", valt Kompany op. "Die spelers verdienen daar drie keer minder. Zo'n visie is goed, maar je bereikt die doelen niet in een vingerknip", besluit de oud-prof. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!