Nieuws

Jonker gelooft in kwaliteiten Davids: 'Even wennen, maar het is een prima gozer'

Jonker gelooft in kwaliteiten Davids: 'Even wennen, maar het is een prima gozer'

07-05-2022 15:20

Edgar Davids wordt op het WK in Qatar de rechterhand van bondscoach Louis van Gaal. Andries Jonker werkte samen met de oud-international bij Telstar en maakt zich weinig zorgen dat Davids nog niet eerder op eigen benen stond als trainer. 

Davids werd de rechterhand van Jonker in 2020 en daar houdt Jonkers een goede tijd aan over. "Hij verdiende nul", laat Jonker optekenen door het Algemeen Dagblad. "Edgar haalt plezier uit het werken met spelers en wil een ploeg goed laten voetballen en winnen."

De voormalig speler van onder meer Juventus en Ajax kan in het begin streng overkomen, weet Jonkers ook. "In het begin is het voor jongens natuurlijk wennen. Maar dat verdwijnt snel als ze zien dat hij één van hen is. Het is gewoon een prima gozer", verzekert de trainer. "In de hele voetballerij bestaat twijfel over Edgar. Ik denk dan: wie raapt de moed bijeen?"

Jonker is van mening dat Davids van toegevoegde waarde kan zijn met zijn internationale ervaring op het hoogste podium als speler. "Louis heeft juist laten zien goed met jongens als Seedorf, Kluivert en Davids te kunnen werken", sluit de trainer af. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!