Cambuur pakt in de slotfase een punt tegen RKC en houdt zicht op play-offs

06-05-2022 21:59 Laatste update: 22:07

SC Cambuur heeft op het nippertje een punt overgehouden aan het duel met RKC Waalwijk. In de 95ste minuut kopte Milan Smit de 1-1 binnen.

RKC deed vorige week goede zaken door in eigen huis van Willem II te winnen en leek lang op weg die lijn door te trekken in Leeuwarden. Cambuur leek na een kwartier spelen op voorsprong te komen, maar stuitte op de goed keepende Etienne Vaessen. De eerste helft bracht verder weinig spektakel en daarom zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 0-0 ruststand.

RKC nam in de tweede helft het initiatief, maar kwam tot weinig uitgespeelde kansen. In de 72ste minuut kwamen de Waalwijkers alsnog op voorsprong door een eigen doelpunt van Doke Schmidt: 0-1. Lang leken de bezoekers af te stevenen op een overwinning, totdat Milan Smit in de absolute slotfase de 1-1 tegen de touwen kopte. Cambuur kruipt door het gelijkspel een punt dichterbij de achtste plek, de plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs.