Interview

Koevermans: 'Als supporter steun je de club, op deze manier maak je de club kapot'

Koevermans: 'Als supporter steun je de club, op deze manier maak je de club kapot'

21-10-2021 17:53

Mark Koevermans, algemeen directeur van Feyenoord, heeft aangeslagen gereageerd op de aanval van vermoedelijk Feyenoord-supporters op een delegatie van Union Berlin. Eerder spraken de Rotterdammers in een statement al hun boosheid over de situatie uit, maar doen dat nu opnieuw.  

"Ongeloof, frustratie, boosheid, verdriet", uit Koevermans zijn emoties in gesprek met ESPN. "Ik werd door de veiligheidsmanager gebeld dat er onenigheid was in de stad. Als je dan hoort dat er ook onenigheid is met het bestuur van Berlijn waar wij vandaag mee zouden lunchen zoals gebruikelijk, dan slaap je gewoon slecht."

Koevermans heeft zijn excuses aangeboden voor het gedrag van de Feyenoordhooligans. "Dat is het minste dat je kunt doen. Het is onwijs verwerpelijk wat daar gebeurt is. Kun je dit überhaupt nog Feyenoord-supporters kunt noemen? In mijn ogen niet. Als supporter steun je de club, op deze manier maak je de club kapot. Dus dan zijn het ook geen supporters."

"Ik schaam me als mens, Rotterdammer en Feyenoorder", stelt Koevermans in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dit is voor het imago van Feyenoord ook heel erg slecht. Het is een klein groepje dat deze ellende aanricht, maar het is wel hardnekkig." Inmiddels heeft Union Berlin supporters opgeroepen om geen fankleding aan te trekken als zij naar de wedstrijd in De Kuip komen.

"Ik denk dat het echt aan te raden is om niet in kleine groepjes en zeker niet individueel op pad te gaan. Het is beter om bij elkaar te blijven en daadwerkelijk gebruik te maken van de centrale verzamelplaats", aldus Christian Arbeit, woordvoerder van Union Berlin.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!