Nieuws

Heracles blij met nieuwe trainer: 'Ook Pep Guardiola gunde hem de kans'

Heracles blij met nieuwe trainer: 'Ook Pep Guardiola gunde hem de kans'

06-05-2022 19:05

Dat Carlos Vicens de nieuwe trainer van Heracles Almelo wordt, komt door een tip uit het netwerk van technisch directeur Tim Gilissen. De Spanjaard was dit seizoen nog de rechterhand van Pep Guardiola bij Manchester City.

Al vrij vroeg in het seizoen werd duidelijk dat Frank Wormuth zou vertrekken bij Heracles. In Almelo had men genoeg tijd om een geschikte opvolger te vinden. "Op basis van alle criteria hebben we een lijst met kandidaten samengesteld, daar stonden vooral veel Nederlandse namen op", begint Gilissen tegenover Voetbal International. "Maar in die fase kreeg ik ook een tip uit mijn netwerk. Die tips zijn niet altijd raak, maar deze vond ik wel interessant. We hebben een aantal kandidaten gesproken en ook contact met Carlos opgenomen."

Na meerdere gesprekken bleken zowel de club als de trainer open te staan voor een samenwerking. "Hij had bij City nog een doorlopend contract, maar hij had daarbij al aangegeven dat hij op termijn wel graag op eigen benen wilde staan. Daar had hij aan de voorkant ook al afspraken over gemaakt. De club gunt het hem, ze zagen het als een mooie kans voor hem. Ik ben daar onlangs zelf naartoe gegaan en heb er daar met mensen over gesproken. Ook Pep Guardiola gunde hem de kans, die is blij voor hem."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!