Nieuws

Opmerkelijke voorspelling van hekkensluiter-verdediger: 'We halen negen punten'

Opmerkelijke voorspelling van hekkensluiter-verdediger: 'We halen negen punten'

6 May - 16:31 Laatste update: 16:32
0

Freek Heerkens heeft er alle vertrouwen in dat Willem II behouden blijft voor de Eredivisie. De 32-jarige vice-aanvoerder van de Tricolores denkt zelfs het volle pond over te kunnen houden aan de laatste drie wedstrijden van het seizoen.

Willem II speelt nog tegen Heracles Almelo-thuis, Cambuur-uit en FC Utrecht-thuis. "Ook bij ons leeft het geloof dat we het gaan redden", reageert Heerkens tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat móét ook, denk ik, in de situatie waarin we zitten. Als je er zelf al geen geloof meer in hebt... We denken echt dat we uit de komende drie duels negen punten kunnen pakken", aldus de verdediger die al sinds 2013 in Tilburg speelt.

De hekkensluiter heeft een doelsaldo dat zeven goals negatiever is dan naaste concurrenten Sparta en PEC, die net als Willem II 26 punten verzamelen. "Gezien ons mindere doelsaldo zullen we in elk geval een punt meer moeten halen dan Sparta en PEC. Ach, laten we gewoon inzetten op negen. Dan zijn we er zeker."

Of zijn eigen toekomst na dit seizoen nog in Tilburg ligt weet Heerkens niet. "Willem II heeft formeel mijn aflopende contract opgezegd. Wat de toekomst brengt, weet ik op dit moment dus nog niet. Maar dat maakt ook niet uit nu. Handhaving bereiken, dat is het wat telt op dit moment."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie