Nieuws

Veelbesproken Lingard terechtgewezen: 'Ik kan niet iedereen blij maken'

Veelbesproken Lingard terechtgewezen: 'Ik kan niet iedereen blij maken'

06-05-2022 16:21 Laatste update: 16:44

Ralf Rangnick heeft op de persconferentie van Manchester United uitgelegd waarom hij Jesse Lingard niet in liet vallen tijdens diens laatste duel op Old Trafford. Volgens de Duitse interim-manager had zijn keuze met meerdere redenen te maken.

De broer van Lingard ageerde fel tegen Rangnick en schreef zijn frustratie van zich af via Instagram. 'Twintig jaar bloed, zweet en tranen. Vier nationale prijzen, drie doelpunten in bekerfinales. En niet eens een afscheid.'

Rangnick voelde zich genoodzaakt op de ontstane opheft te reageren. "In de afgelopen weken heeft hij veel meer gespeeld dan hij deed voordat ik bij United kwam. Op de wedstrijddag tegen Chelsea zou Lingard naar hem toe zijn gekomen en zijn manager verzocht hebben voor vrije dagen wegens privéomstandigheden. Rangnick ging mee in het verzoek van de Engelsman.

Tijdens de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Brentford bleef Lingard vervolgens negentig minuten op de bank. "Ik moest een keuze maken, ook omdat wij maar drie keer mogen wisselen in plaats van vijf keer zoals dat mag in andere competities. Ik moest kiezen tussen Edinson Cavani of Lingard. Ik koos ervoor om Edinson te brengen om de redenen die ik zojuist uitgelegd heb."

"Als ik Cavani niet had laten invallen, had waarschijnlijk iemand gepost dat het een schande was dat ik hem op de bank had laten zitten", probeert Rangnick de situatie te nuanceren. "Met maar drie wissels moet je beslissingen nemen. Dat dit niet iedereen blij maakt, hoort nou eenmaal bij het spel."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!