Nieuws

Boskamp stomverbaasd door finaleplek Feyenoord: 'Had dit toen nooit geloofd'

Boskamp stomverbaasd door finaleplek Feyenoord: 'Had dit toen nooit geloofd'

06-05-2022 15:54
1

Johan Boskamp is maar wat blij met de finaleplaats van 'zijn' Feyenoord. De analist hoopt dat hij een ticket weet te bemachtigen voor de eindstrijd in Tirana en stelt dat de Stadionclub eigenlijk niet meer om de permanente komst van Cyriel Dessers heen kan.

Dat Feyenoord zich in het 'derde' toernooi van Europa op mag maken voor een nieuwe eindstrijd, doet volgens de oud-middenvelder niets af aan de prestatie. "Het interesseert me niet wat anderen zeggen over deze competitie", vertelt Boskamp aan het Vlaamse Sporza.

Na een weifelende start zag Boskamp Feyenoord in de Conference League groeien. "Ze eindigden knap eerste in de poulefase en gingen moeiteloos voorbij Partizan en Slavia Praag richting de halve finale. Het is een hele prestatie dat Feyenoord in de finale staat. Ik had het in juli nooit geloofd", vervolgt hij.

Dessers kwam op de slotdag van de zomerse transferperiode naar Rotterdam en is uitgegroeid tot topscorer van de Conference League met tien doelpunten. "Hij heeft zich echt in de ploeg geknokt met zijn goals als invaller. Als spits word je afgerekend op je doelpunten en hij bleef ze gewoon maken. Dan ben je een goeie spits. Zijn afkoopsom is "maar" vier miljoen euro, dus zou ik niet twijfelen", voorziet Boskamp technisch directeur Frank Arnesen van advies.

De finale wordt afgewerkt in Tirana, in een stadion dat plaats biedt aan slechts 22.500 toeschouwers. "Ik denk dat de UEFA niet had verwacht dat het een finale ging worden met zo'n grote clubs", reageert Boskamp. " Dat hebben ze toch onderschat. Er zullen volgens mij meer dan 30.000 Feyenoord-supporters naar Albanië trekken. Ik heb vanmorgen ook meteen gebeld voor tickets. Ik wil het niet missen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!