Nieuws

Ten Hag geeft update over Ihattaren en beschermt Haller: 'Blijft zijn ding doen'

Ten Hag geeft update over Ihattaren en beschermt Haller: 'Blijft zijn ding doen'

06-05-2022 15:27

Sébastien Haller blijft het vertrouwen genieten van Erik ten Hag. Dat maakte de afzwaaiende trainer van de Amsterdammers vrijdag tijdens de persconferentie bekend. Daarbij benoemt Ten Hag dat Mohamed Ihattaren nog altijd niet honderd procent fit is.

Waar de Franse Ivoriaan vrijwel onafgebroken scoorde dit seizoen is de teller inmiddels al enige tijd gestokt. Haller vond voor het laatst het net tijdens De Klassieker tegen Feyenoord op 20 maart (3-2 zege). "Hij blijft zijn ding doen en dat gaat niet veranderen", vertelt Ten Hag op het persmoment.

Toch laat de doelpuntendroogte Haller niet koud. "Hij wordt wel gretiger en hij gaat het net snel weer vinden. Maar het werkt niet mee voor zijn vertrouwen", stelt Ten Hag. De gigantische misser voor een leeg doel tegen PEC Zwolle was uiterst pijnlijk. "We weten allemaal dat 'ie moet zitten. Dat weet hij zelf ook, op de eerste plaats."

Verder ontwikkelen
Ihataren debuteerde nota bene tegen zijn voormalig werkgever PSV in de bekerfinale (2-1 nederlaag), maar sluit vrijdag gewoon weer aan bij het tweede elftal van de hoofdstedelingen. "Hij gaat vrijdagavond spelen bij Jong Ajax", zegt Ten Hag.

De ploeg van trainer John Heitinga speelt vrijdag het laatste duel van het seizoen tegen De Graafschap, Jong Ajax staat zevende. "Hij moet zich verder ontwikkelen en fitter worden. Als hij fitter is, is hij zeker een kandidaat om bij de eerste elf van Ajax te spelen. Hij heeft goede en mooie kwaliteiten die kunnen bijdragen aan Ajax. Hij moet nu wedstrijdritme opdoen en zoveel mogelijk minuten maken. Dat heeft hij nodig om de volgende stappen te zetten", besluit Ten Hag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!