Nieuws

Deel Vitesse-tribune gesloten na onderzoek: 'Als proactieve voorzorgsmaatregel'

Deel Vitesse-tribune gesloten na onderzoek: 'Als proactieve voorzorgsmaatregel'

06-05-2022 13:54
1

Vitesse gaat een deel van het de Zuidtribune in het Gelredome sluiten. De Arnhemmers melden dat het gaat om een 'proactieve voorzorgsmaatregel'.

Een adviesbureau heeft onderzocht of het stadion wel veilig genoeg is. Bij de meest recente inspectie van de tribune-elementen is er een 'afwijking in de tribuneopbouw' geconstateerd. Uit nader onderzoek zal moeten blijken of dit invloed heeft op de veiligheid van die elementen. Tot de resultaten binnen zijn worden er zes rijen afgesloten.

Het gaat om de rijen dertien tot en met achttien op de Zuidtribune. Er is verder geen enkele reden om te twijfelen aan de veiligheid van andere delen van de tribunes, meldt Vitesse. De fans kunnen volgens de Arnhemmers de wedstrijd tegen sc Heerenveen van komende zondag gewoon bijwonen.

Na het instorten van een deel van het NEC-stadion De Goffert in de derby in 2021 hebben meerdere clubs een onderzoek laten starten naar de veiligheid van hun stadion.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!