Nieuws

Finale voor Van Bronckhorst na emotionele week: 'Verhaal kon niet mooier zijn'

Finale voor Van Bronckhorst na emotionele week: 'Verhaal kon niet mooier zijn'

06-05-2022 11:23

In een schitterend voetbalgevecht op Ibrox schakelde Rangers FC door met 3-1 te winnen van RB Leipzig de Duitsers uit in de halve finale van de Europa League. Het overlijden van Jimmy Bell wierp een schaduw over het sportieve succes van de Schotten, zo erkende manager Giovanni van Bronckhorst na afloop.

Na de eerdere 1-0 nederlaag tegen de Bundesliga-topclub werd er in eigen huis vanaf de eerste minuut geknokt voor elke meter. "Het was vanaf het begin een geweldige avond", vertelt Van Bronckhorst op de persconferentie. "Het was geweldig dat we in de eerste helft al twee keer scoorden. De spelers waren fantastisch, je kunt geen beter script schrijven dan dit. De sfeer was ongelooflijk, dat heeft ons enorm geholpen. Je kon na afloop aan de festiviteiten zien hoe blij we allemaal zijn met het bereiken van de finale."

Eerder deze week overleed materiaalman Bell plotseling. Van Bronckhorst denkt dat ondanks de verstoorde voorbereiding 'de avond niet mooier had kunnen zijn. "We zijn er allemaal heel trots op dat we in de finale staan en we hebben geproost op Jimmy. We zullen hem voor de rest van ons leven missen." Eintracht Frankfurt is over een kleine twee weken de tegenstander in het Spaanse Sevilla.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!