Nieuws

Arsenal heeft nieuws: 'Hij gaat ons mee laten strijden om de grote prijzen'

Arsenal heeft nieuws: 'Hij gaat ons mee laten strijden om de grote prijzen'

06-05-2022 11:00

Josh Kroenke, niet-uitvoerend directeur van Arsenal, heeft de ambitie uitgesproken om in de komende jaren weer een gooi te doen naar meerdere prijzen. Om die doelstellingen te behalen heeft de club het contract met manager Mikel Arteta verlengd tot medio 2025, zo meldt de club via de eigen site.

Dit seizoen is Arsenal prima op dreef in de Premier League en koerst het met nog drie duels op het programma af op een Champions League-ticket. De Spaanse manager wordt beschouwd als grote architect achter de opkrabbelende Londense grootmacht. "Ik ben opgewonden, dankbaar en heel, heel blij vandaag", reageert Arteta via de clubkanalen op zijn nieuwe contract.

"We willen de club naar een hoger niveau tillen en echt concurreren met de topteams. Daarvoor moeten we in de Champions League spelen", vervolgt Arteta. Volgens de manager is er nog genoeg werk aan de winkel. Zo moeten evaluaties beter, meer verbinding met de fans worden gecreëerd, toptalenten worden aangetrokken en 'de beste mensen werven' die de club vooruit kunnen helpen.

Ook Kroenke, die spreekt namens Kroenke, Sports & Entertainment, reageert. "Mijn vader en ik zijn verheugd dat we het contract van Mikel hebben verlengd", vertelt hij. "Mikels inzet en passie is voor iedereen duidelijk te zien. We hebben er alle vertrouwen in dat hij ons, naarmate we langer samenwerken, mee laat strijden om de grote voetbalprijzen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!