Nieuws

Blind ontvangt eretitel van UEFA na glansrijk optreden tegen Borussia Dortmund

Blind ontvangt eretitel van UEFA na glansrijk optreden tegen Borussia Dortmund

21-10-2021 17:14

Daley Blind is door de UEFA uitgeroepen tot Champions League Speler van de Week. De Ajacied was erg belangrijk in het duel met Borussia Dortmund, waarin hij scoorde en een assist gaf.

Blind had in de strijd om de eretitel concurrentie van Sebastián Coates (Sporting Portugal), Alisson Becker (Liverpool) en Noah Okafor (Red Bull Salzburg), maar heeft deze dus achter zich weten te houden. De 31-jarige verdediger was tegen Dortmund met een knappe uithaal verantwoordelijk voor de 2-0 en gaf even later de assist bij de 4-0 van Sébastian Haller.

Ajax levert nu voor de tweede keer de beste speler van een speelronde in de Champions League. Haller werd na de eerste wedstrijd tegen Sporting Portugal uitgeroepen tot Speler van de Week, nadat de Fransman in die wedstrijd vier keer scoorde.

Over twee weken treft Ajax de Duitse opponent van afgelopen week opnieuw. Dan staat in Dortmund de 'return' op het programma. Na drie gespeelde wedstrijden gaan de Amsterdammers aan kop in poule C. Ajax wist tot nu toe alle drie de wedstrijden te winnen en staat zodoende op negen punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!