Nieuws

'St. Juste gaat tekenen in Portugal: Feyenoord juicht door doorverkooppercentage'

'St. Juste gaat tekenen in Portugal: Feyenoord juicht door doorverkooppercentage'

06-05-2022 10:09 Laatste update: 10:11
1

Jeremiah St. Juste vervolgt zijn carrière naar alle waarschijnlijkheid bij Sporting Lissabon. De verdediger van FSV Mainz 05 is volgens het Algemeen Dagblad akkoord met de Portugese topclub, waardoor een zomerse transfer lonkt.

Volgens het AD ontvangt de Bundesliga-club een bedrag van tien miljoen euro voor de mandekker. Daarnaast kan de transfersom nog met twee miljoen euro opleveren door bonussen. Feyenoord en sc Heerenveen zullen de aanstaande transfer met gejuich ontvangen: beide clubs bedongen een doorverkooppercentage toen de 25-jarige verdediger De Kuip in 2019 inruilde voor een avontuur in de Bundesliga.

De clausule zou alleen in werking treden op het moment dat St. Juste voor een hoger bedrag vertrekt bij Mainz dan de transfersom die het drie jaar terug aan Feyenoord overmaakte. Gezien het bedrag waarvoor de Nederlander naar Sporting gaat verhuizen, maken de clubs dus aanspraak op een deel van het bedrag.

Bij FSV Mainz is St. Just uitgegroeid tot volwaardige basiskracht. Hij staat te boek als de snelste speler van de Bundesliga. Zijn topsnelheid ligt dus zelfs hoger dan die van Bayern München-vedettes zoals Kingsley Coman en Alphonso Davies. Dit seizoen is zijn bijdrage in Duitsland minder: hij wordt al het gehele seizoen achtervolgd door een slepende schouderblessure.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!