Feyenoord plaatst zich voor de finale na gelijkspel tegen Marseille

05-05-2022 23:15 Laatste update: 23:25
2

Feyenoord heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Conference League. Op bezoek bij Olympique Marseille eindigde de return in een 0-0 gelijkspel wat door de 3-2 overwinning in het heenduel genoeg is voor een finaleplek.

Arne Slot koos in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor de bekende namen. De Rotterdammers begonnen scherp aan het duel en leken verdedigend goed te staan. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Marseille. Dimitri Payet wilde de bal de verre hoek in krullen, maar schoot  over. Even later moest Payet geblesseerd het veld verlaten. Feyenoord leek hierdoor beter in de wedstrijd te komen, maar wist geen grote kansen te creëren.

Na rust pakte Marseille weer het initiatief in de wedstrijd. De Fransen zochten veel de aanval maar wisten niet tot grote uitgespeelde kansen te komen. De Feyenoord-defensie speelde ijzersterk en doelman Ofir Marciano maakte ook een goede indruk in de beladen wedstrijd. In de blessuretijd kreeg Feyenoord misschien wel de grootste kans van de wedstrijd, maar Alirzea Jahanbakhsh kreeg de bal niet langs Steve Mandanda.

Feyenoord treft in de finale van de Conference League het AS Roma van José Mourinho. De Italianen plaatsten zich ten koste van Leicester City voor de eindstrijd.